Sarah Waters „The Night Watch“

„The Night Watch“ – S. Waters istorinis romanas, patekęs į 2006 m. „Booker“ premijos finalinį ir 2006 m. „Orange“ premijos pusfinalio sąrašą.

Romano istorija pasakojama retrospektyviai, ji apima 1947–1941 metus.

Pokario Londone moterys dirba greitosios pagalbos automobilių vairuotojomis, ministerijų klerkais ir statybų inspektorėmis…

32 m. Helena ir 28 m. Vivjena kartu parūko lauke prie savo darbovietės priešgaisrinės evakuacijos durų. Helena gyvena su Džulija, kuri turi puikų gyvenimą, kupiną pasirodymų TV ekrane, ir  paslaptingą praeitį. Moterys pasidalija paslaptimis, bet Helena negali atskleisti, kad ji ir Džulija yra meilužės. Vivjena taip pat turi tamsią praeities dėmę, apie kurią nenori kalbėti… Jos jaunesnysis brolis Dankanas turėjo tam tikrų bėdų ir dabar gyvena su vyru, kurį vadina Dėde.

Antroji romano dalis. 1944 m. Londonas, V-8 raketų antskrydžiai. Vivjena draugauja su Redžiu, vedusiu kareiviu. Mergina pastoja ir Redžis suorganizuoja, kad dantistas padarytų jai abortą. Procedūra aprašoma su bauginančiomis detalėmis…. Helena ir Kajus irgi turi romaną, bet Heleną traukia veiklioji Džulija, kuri kadaise buvo įsimylėjusi Kajų.

Trečioji dalis. 1941 m. Londonas, didysis bombardavimas… Dankanas ir jo bendraklasis nutaria nusižudyti…

Parengta pagal Betty-Jeanne Korson  recenziją http://www.allreaders.com/Topics/Info_35688.asp

Knygos teiraukitės Bitės bibliotekos abonemente. Kitos Lietuvos viešosios bibliotekos jos dar neturi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 + eighteen =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.