Tęsiame kelionę su istorija

Nemunu per Lietuvą: leidinys apie 2015- 2016 metų LRT televizijos projektą Nacionalinė ekspedicija „Nemunu per Lietuvą” / Selemonas Paltanavičius. – Kaunas: Terra publika, 2017.-209 p. Leidinys apie parengtas pagal LRT televizijos projektą „Nacionalinė ekspedicija „Nemunu per Lietuvą“. Skaitydami knygą įsitraukiame į nuotykių ir atradimų kupiną kelionę Nemunu po Lietuvą bei istorines Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemes. Čia daug pasakojimų, įdomių intarpų apie žymius žmones ar vietoves, archyvinių nuotraukų, dalyvių įspūdžių.

Susidomėjusiems  šia ekspedicija bei istoriniu LDK paveldu, siūlome knygas, kurios papildys istorines žinias:

Didžioji Lietuva: (fotoalbumas).-Vilnius, Artlora, 2009. kn.1-3. Fotoalbumą sudaro trys knygos: pirma ir antra pristato išlikusį tolimųjų amžių materialųjį Lietuvos paveldą dabartinėje Baltarusijoje, trečia – paveldą Ukrainoje, Lenkijoje ir Rusijoje. Galima teigti, kad fotoalbume užfiksuota didžioji dalis Lietuvos paveldo už dabartinės Lietuvos  ribų, įtraukti ir didikų statyti dvarai, išlikę iki šių dienų, nurodomas paskutinis dvaro savininkas. Tikimės, kad ši knyga padės nusikelti į istorinę kelionę, praplės žinias ir akiratį , sustiprins  pasididžiavimą savo valstybe.

Erelio vaikai: Radvilų giminės pėdsakais/Andželika Laužikienė, Rimvydas Laužikas, Tadas Žižiūnas/. – Vilnius: Akademinė leidykla, 2017. – 111 p. Radvilų giminė kilo iš Astikų šeimos, kurios atstovai jau Vytauto laikais užėmė svarbius LDK postus. XVI a. ji tapo viena įtakingiausių LDK šeimų ir iki pat XVIII a. pabaigos išlaikė šias pozicijas. Kalbant apie Radvilas, Lietuvos istorijoje sunkiai rasime erdvę, kurioje ši giminė nebūtų palikus savo pėdsakų: karalienė Barbora – politikoje, Jurgis Radvila – religiniame gyvenime, Kėdainių miestas – ekonomikoje. Susipažinsite su Radvilų rezidencijomis Vilniuje, Nesvyžiuje, pasivaikščiosite po Dubingius, Biržus, sužinosite, kas buvo gaminama Radvilų virtuvėje.

Informacinių išteklių valdymo skyriaus
Vyr. bibliotekininkė Morta Palionienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one + seven =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.