Fredrik Backman. Kartą gyveno Uvė

Už pasidalijimą knygos rekomendacija dėkojame tinklaraščio Linksmorijos autorei Ingai Kanišauskei.

„Skaitant šią fantastišką istoriją buvo vietų, kai juokiausi, buvo, kai verkiau ir buvo, kad pasižymėjau genialias mintis iš jos.

Istorija rutuliojasi ramiai ir lėtai, pasakojant apie pagrindinio herojaus, 59-erių Uvės gyvenimą ir, jo  supratimu, jį supančias nesėkmes.

Uvė gyvena vienas sublokuotų namų kvartale kur nuolat prižiūri tvarką, laikosi taisyklių ir kitiems nurodinėja tai daryti. Mirus mylimai žmonai, Uvė turi vienintelį tikslą – greičiau vėl susitikti su mylimąja.
Atsikraustę nauji kaimynai Uvės rutinišką gyvenimą išmuša iš vėžių. Ugninga nėščia moteris
Parnavė vis pastato Uvę į vietą, nes jo nė kiek nebijo. Nors Uvė ir nuolat bamba dėl to, jam tai patinka. Visi aplinkui jį laiko „piktuoju kaimynu“, bet, kaip Uvė sako, „jei žmogus nevaikšto su kvaila šypsena, tai dar nereiškia, kad jis yra piktas“.

Labai šilta, jauki, tikra knyga, kurioje atrasit pažįstamus jausmus, o gal ir žmones. Pamąstymui apie meilę, draugystę, vienatvę“.

Dar keletas šią knygą skaičiųsiųjų trumpų ir įtaigių atsiliepimų:

Eglė:  „Šią knygą arba pamilsti, arba ji tiesiog ne tau“.

Jurgita: „Puikus humoras, neišpasakytai turtinga kalba, įdomus siužetas ir veikėjų charakteriai, o jau istorijos grožis!“

Irma: „Nepaprasto grožio, jautrumo, gerumo kūrinys“. 

Jurgita: „Kai už pikto žmogaus slepiasi didelė jo širdis, tikėkis įdomių dalykų. Taip yra ir šioje knygoje. Šmaikštūs pastebėjimai, netikėtos situacijos“.

Karolina: „Atrodo, jog ne knygą perskaičiau, o susipažinau su žmogumi“.

Laimonas: „Nuostabi knyga, viena geriausių skaitytų. Ir pasijuoksi iš širdies, ir net ašarą nubrauksi. Tikrai šilta knyga“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + 8 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.