Sara Foster. Tu manęs nepažįsti

Kylančios australų literatūros žvaigždės Saros Foster romano apžvalga dalijasi tinklaraščio Linksmorijos autorė Inga Kanišauskė:

„Trileriai man tapo vienu mėgstamesnių žanrų. Pastarasis suintrigavo ir įtraukė nuo lengvai besirutuliojusios istorijos pradžios ir pamažu viliojo ir viliojo toliau skaityti. Ir tada tik cak! Jauti, kad nebegali paleisti, kol neišsiaiškinsi, kas gi ten įvyko po galais.

Prieš dvylika metų paslaptingai dingsta žavi raudonplaukė aštuoniolikmetė Lizė. Šis dingimas gyvenimus sujaukia dviems šeimoms, vienai – dėl dingusios dukros, kitai, kurioje auga du broliai – dėl krintančių įtarimų vyresnėliui Tomui. Jaunėlis Nojus, visad engtas, užgauliotas Tomo, įsimylėjęs Lizę ir naiviai tikisi, kad ji pamatys bjaurųjį Tomo charakterį. Kai paskutinį vakarą Lizė su Tomu susipyksta, Nojus viską stebi ir mato, bet išsigandęs pasislepia. Tą vakarą Lizė dingsta. Tomas išvyksta iš šalies, kas sukelia dar daugiau įtarimų, kurie visus tuos ilgus metus neduoda ramybės Nojui.

Nojus, vis dar draskomas dvejonių dėl Lizės dingimo ir neapykantos broliui, laukia teismo posėdžio, kuriame nori išsakyti viską, ką žino ir išlaisvinti save. Belaukdamas teismo ir atostogaudamas Tailande, Nojus susipažįsta su neįtikėtino grožio raudonplauke, labai panašia į Lizę. Neilgai trukus jaunuoliai įsimyli, tik ir vienas, ir kitas turi žlugdančių praeities paslapčių, kuriomis neiškart pasidalina.

Visgi taip nutinka, kad praeities šešėliai užgožia šių dienų gyvenimą, sukelia daug skausmo, netikrumo netgi pranašauja griūtį..

Ar bus išsaugota meilė ir ar bus sudraskytos varžančios praeities gijos? Linkiu paskaityti ir išsiaiškinti patiems. Pabaiga šokiruojanti, ji visai nesutapo su mano pirminiais įtarimais.

Išties įtrauki istorija.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × two =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.