Suskaitmeninti vertingi Jono Meko dokumentai

viršelis

Bibliotekos Regioninis skaitmeninimo skyrius iš Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekosJono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro suskaitmenino net 574  dokumentus: laiškus, kvietimus, skelbimus, vizitines korteles, J. Mekui adresuotus sveikinimų atvirukus, paties menininko laiškus ir straipsnius apie kūrėją, iškarpas iš Lietuvos bei JAV periodinių leidinių. 

Tarp gautų dokumentų gausu laiškų ir sveikinimo atvirukų, kuriuos rašė įvairūs žymūs Lietuvos žmonės.  Yra Vytauto V. Landsbergio, Vlado Dautarto, Algimanto Maceinos, Česlovo Kudabos, Jono Vaitkaus, Sigutės Trimakaitės-Kunčienės, Henriko Šablevičiaus, Icchoko Mero, Skirmanto Valiulio menininkui adresuotos korespondencijos. Ypatingai nudžiugino, kad aptikome ir mūsų kolegės, poetės Elvyros Pažemeckaitės sveikinimo atviruką ir laišką, rašytą J. Mekui.

Suskaitmeninti dokumentai papildė Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos skaitmeninę kolekciją ir yra viešai prieinama šios bibliotekos internetinėje svetainėje

Besidominčius menininko palikimu kviečiame aplankyti portalo Panevėžio kraštas virtualiai parengtą išsamų Jono Meko informacinį archyvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

14 − one =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.