Belaukdami Kalėdų stebuklo keliaukite knygų puslapiais

Šiame beprotiškai skubančių dienų verpete mums dažnai trūksta susikaupimo, lėto ir džiugaus mėgavimosi akimirka, pasigendame laiko buvimui su pačiu savimi. Galbūt šios knygos padės pasinerti į Kalėdų stebuklo laukimo nuotaiką, užburs jaukumu, pažadins optimizmą, gerumą ir norą dalintis, o gal privers nusišypsoti ar nusijuokti.

Charles Dickens. Kalėdų giesmė. Viena žinomiausių ir populiariausių pasaulyje kalėdine tematika parašytų istorijų, kurios autorius yra pasaulinės literatūros klasikas, vienas svarbiausių XIX a. prozininkų. Pilnas apysakos pavadinimas, paskelbtas ją išleidus 1873 metais buvo ilgesnis – „Kalėdų giesmė prozoje: Kalėdinis pasakojimas su vaiduokliais“, bet išpopuliarėjo trumpesnė pavadinimo versija. Apysaką „Kalėdų giesmė“ sudaro penkios dalys, kurias autorius vadina strofomis. Pasak skaitytojų, tai nuostabi istorija apie tikrąsias žmogiškas vertybes. Nors pavadinime minimos Kalėdos, neverta jų laukti, kad perskaitytum šią knygelę. Labai graži rašytojo kalba. Pamokanti, jautri ir įkvepianti istorija.

Marko Leino. Kalėdų istorija. Knyga skirta vaikams, tačiau ją skaityti gali visi, kurie tiki stebuklu, artimo meile ir pasiaukojimu ištisas 365 dienas per metus. Geraširdis žvejo sūnus Mikalojus turi svajonę –  apdovanoti žaisliukais visus pasaulio vaikus. Siekdamas šio tikslo, jis susitinka su daugybe įvairiausių žmonių, paslapčiomis gamina žaislus piktojo staliaus Izaoko dirbtuvėje, rogėmis apkeliauja užpustytus Suomijos kaimelius ir galų gale jo svajonė išsipildo – mažas berniukas tampa visame pasaulyje mylimu Kalėdų seneliu. Pasak skaičiusiųjų šią knygą savo vaikams tėvų, tai „nuostabi knyga, dar nuostabesnė istorija, labai tinka dovanai, tiek jaunam, tiek senam, tiek vyrui, tiek moteriai, tiek vaikui, tiek suaugusiam žmogui“.

Greg Kincaid. Kalėdų bičiulis. Šiltas ir jaukus pasakojimas visai šeimai, tinkamas skaityti ne tik per Kalėdas. Pagrindinis knygos veikėjas – paauglys, kurio jausmai ir problemos aktualios ne tik 10–16 metų skaitytojui, bet ir suaugusiesiems. Kai tau trylika ir staiga, atrodytų, per vieną dieną esi priverstas užaugti, gyvenimas neatrodo teisingas. Trylikamečiui Džordžui atrodo, kad netikėtai žuvus tėčiui ima griūti visos jo išmoktos taisyklės, padėjusios suprasti gyvenimo tvarką ir jaustis saugiai. Berniukas nebežino, nei kur jo vieta pasaulyje, nei kaip jam išbristi iš liūdesio. Kai visa atrodo nebepakeliama, likimas Džordžui dovanoja nuostabų seterį Niurkį ir supratimą, kad net ir skaudžios patirtys gali sukurti gėrio stebuklą.

Julia Sand. Kalėdų stebuklas. Nebyli maža mergaitė, mylintis tėtis, besiilgintis savo šeimos, ir liūdna jauna keturių vaikų mama yra šios jaudinančios Kalėdų istorijos herojai. Istorijos, kuri dar kartą įrodo, jog Kalėdų naktį įmanomi net patys netikėčiausi stebuklai ir kuri suteikia tiek pat džiaugsmo, kaip pirmosios snaigės šventąjį vakarą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 − 4 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.