Philippe J. Dubois, Élise Rousseau. Nepaprastas paukščių gyvenimas

Labai graži savo turiniu ir estetine išvaizda knyga tiems, kurie myli gamtą ir ieško joje harmonijos ir išminties. Joje sudėtos dvidešimt dvi pamokos apie paukščių gyvenimą, kuriose atskleidžiamos įvairiausių paukščių – nuo mažo žvirbliuko iki didingo erelio – gyvenimo subtilybės.

 Knygos autoriai – Philippe J. Dubois – ornitologas ir rašytojas, apkeliavęs pasaulį, stebėdamas paukščius, kelių darbų apie klimato kaitą ir biologinę įvairovę autorius, buvęs „Delachaux et Niestlé“, seniausios pasaulyje leidyklos, leidžiančios knygas apie gamtą, vadovas ir Elise Rousseau – literatūros ir filosofijos magistrė, gamtosaugininkė ir kelių darbų apie gamtą ir gyvūnus autorė.

 Knyga papildyta nuostabiais garsios iliustratorės Joannos Lisowiec įvairių rūšių paukščių piešiniais, su prancūzišku žavesiu ir subtilumu pristato mūsų padangių draugus ir tai, ko galime iš jų pasimokyti, siekdami harmoningo gyvenimo.

Ištrauka iš pratarmės: „ĮSITAISĘS ANT SIENOS TUPI SAU VARNĖNAS  – žvilgančiomis akimis, ryškiai geltonu snapu. Įsižiūrėkime į jį. Argi visa savo esybe paukštis nespinduliuoja pasitenkinimo, kad jis yra varnėnas? Šokinėja po veją, gaudydamas kirminą, ir mėgaujasi gyvenimu. Jeigu ir mes būtume tokie patenkinti savimi ir savo gyvenimu kaip tie varnėnai. Tikrai būtume kur kas laimingesni“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × three =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.