Clare Mackintosh. Įkaitė

Už knygos apžvalgą dėkojame mūsų bičiulei, tinklaraščio Linksmorijos autorei Ingai Kanišauskei.

„Vykusiai parašytas psichologinis trileris. Skaičiau ir kiekviename puslapyje įsivaizdavau save, pabuvau užgrobtame lėktuve, pabuvau prirakinta rūsyje su dukra… Vis galvojau kaip ir ką pati daryčiau. Jei knyga taip įtraukia tavas mintis, ji – gera. Bet apie viską nuo pradžių…

Mina ir Adamas – pora ant skyrybų slenksčio, turinti įsivaikintą mergaitę Sofiją, kurią myli ir globoja pasidalindami. Mina – skrydžių palydovė, kuri dažnai nebūna namuose ir štai, paprašyta pasikeisti su kolega, ruošiasi į istorinį, ilgiausią 20–ies valandų skrydį iš Londono į Sidnėjų. Moteris bando susikaupti laukiančiam darbui, nes šis skrydis sulaukė daug visuomenės dėmesio, lėktuvas pilnas žurnalistų, įžymybių, viskas bus aprašoma ir viešinama.

Daug įtampos. Mina lėktuve randa jai adresuotą voką su žinute, kad jei ji nepadės užgrobti lėktuvo, nukentės jos dukra. Mina žuvusio keleivio piniginėje randa Sofijos nuotrauką, tad supranta, jog tai ne pokštas. Ji žino, kad viską padarys dėl savo dukrelės, bet taip pat mato šimtus keleivių, kurie dėl jos kaltės gali žūti.

Mina kovoja su savigrauža, panika dėl dukros ir vienu po kito pasirodančiais užgrobėjais. Tenka grįžti mintimis į praeitį ir prisiminti, dėl ko ji netapo pilote, prisiversti veikti ir kovoti.

Tuo pat metu Adamas turi pasitikėti savo penkiamete dukrele ir netikėtai gauna progą išvysti, kokia ji iš tikro drąsi.

Knygos atskiri skyriai skirti Minos ir Adamo išgyvenimams perteikti. Tarp skyrių įterpiami lėktuvo keleivio – užgrobėjo pasisakymai, aiškėja, kodėl buvo ryžtasi šiam aktui ir kas už viso šito slepiasi.

Tikrai įspūdingas trileris!”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × one =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.