Bibliotekininkė Toma: „Perskaitęs gerą knygą, dalelytę istorijos pasiimi sau“ 

Rubrikoje „Arčiausiai knygų“ kalbiname Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų kolegas. Šiandien savo mintimis dalijasi Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Toma Čepokė. 

Man patinka skaityti. Norėčiau daugiau laiko skirti knygai. Negaliu sakyti, kad skaitymas užima labai didelę mano gyvenimo dalį, bet knyga, kaip geriausia draugė, ar dažniau, ar rečiau, visada šalia. Žinau, kad yra žmonių, kurie turi ypatingą knygą, prie kurios vis sugrįžta ir skaito iš naujo. Aš knygas skaitau po vieną kartą.

Gera knyga man yra ta, kurią perskaitęs dar vis nešiojiesi savo mintyse. Analizuoji, gėriesi, mokaisi, stebiesi, pasiimi dalelytę istorijos sau.

Jei klaustumėte apie mėgstamiausius autorius, norėčiau jų neišskirti. Keičiasi laikas, keičiamės mes, keičiasi ir mėgstami autoriai.  Paskutiniu metu domiuosi  skandinavų šalių autorių kūriniais.

Šiuo metu skaitau Ilonos Skujaitės knygą „Karo nuotaka: iš nemylimos dukros – į Švedijos karalienę: jauniausios Žygimanto Augusto sesers Kotrynos Jogailaitės gyvenimo ir meilės istorija“, kurioje pasakojama Kotrynos gyvenimo istorija primena tiek Holivudo nuotykių trilerį, tiek nuožmiuosius „Sostų karus“ , tiek sukrečiančią melodramą.

Žmonėms biblioteka dažnai asocijuojasi tik su knygomis. Manau, dabartinė biblioteka –  tai ne vien knygos, nes čia siūloma tiek daug įvairiausių veiklų, kad norėdamas gali čia praleisti visą dieną. Šiandieninę biblioteką įvardinčiau kaip laisvalaikio praleidimo vietą.

Jei nedirbčiau bibliotekoje, tikrai lankyčiausi ir naudočiausi bibliotekos  teikiamomis paslaugomis, dalyvaučiau renginiuose.

Man bibliotekoje labai daug reiškia darbuotojų kolektyvas –  puiku, kai jis visada draugiškas, pasiruošęs padėti, profesionalus ir empatiškas. Taip pat labai svarbu literatūros pasiūla, renginiai, literatūrinės kelionės, edukacijos, parodos.

Tomos Č. mintis užrašė Virginija Švedienė
Nuotrauka iš asmeninio Tomos Č. archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × five =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.