Khaled Hosseini „A Thousand Splendid Suns“

Ramaus pasakojimo, labai vizuali ir jautri knyga nukels jus į Afganistaną, įves į eilinių šeimų namus ir atskleis moterų džiaugsmų ir košmarų pasaulį.

Afganistaną dabar matome tik sugriautą, praktiškai sunaikintą, tačiau jautrios ir išdidžios žmonių širdys palaiko jį gyvą ir kuria naują ateitį.

Jei jūsų anglų kalbos žinios vidutinės, Khaled Hosseini – jūsų rašytojas: viską suprasite ir ašarą nubrauksite.

Paskaitykite šią knygą, jei dar kartą norite įsitikinti, kaip gerai gyvenate.

Būtinai perskaitykite to paties autoriaus knygą „Kite Runner“ (biblioteka turi ir lietuviškai „Bėgantis su aitvaru“). Pastarojoje atskleidžiamas vyriškasis pasaulis, kuris nė kiek ne mažiau jautrus nei moteriškasis.

3 „Khaled Hosseini „A Thousand Splendid Suns““ įrašo komentarai

  1. Ką tik perskaičiau. Nors „Bėgantis paskui aitvarą” patiko labiau, šita knyga irgi pribloškė. Skaitydama pirmąją labai simpatizavau pagrindiniams herojams vaikystėje ir puikiai supratau jų draugystės peripetijas, dabar gi skaitant buvo sunku patikėti, kad čia aprašomas šių dienų moterų gyvenimas: besąlygiška vyro / tėvo / šeimos valdžia, žeminimas, smurtas, mergaičių dalia lyginant su berniukais, absoliutus vyro įsitikinimas, kad jo moterys turi būti už tai jam dėkingos. Stebėtina, net ir tokiomis sąlygomis jos sugebėdavo pasakyti „aš laiminga”. Kita vertus, skaitant apie netikėtai užsimezgusią dviejų moterų draugystę, kaip jos užstodavo ir gelbėdavo viena kitą, dažnai taip ir kildavo noras mintyse sugniaužtu kumščiu smogti į orą kaip per krepšinį po gražaus metimo ir tyliai sušnypšti „yesss” 🙂

  2. na va – jau ir lietuviškai bibliotekoje yra:„Tūkstantis saulių skaisčių“

  3. Labai laukiau, kada pasirodys lietuviškas vertimas bibliotekoj, tad vos pastebėjusi užsirezervavau. Tad dabar laukiu nesulaukiu, kada ateis 😀 Nes vien tik patys geriausi atsiliepimai visų apie šią knygą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seventeen − fourteen =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.