Bitės knygų klubas ir vėl kultūringai siautėjo

Spalio 14 d. Bitės knygų klubas leidosi į literatūrinę kelionę po rudenėjantį Kauną. Pirmiausiai aplankytas Maironio lietuvių literatūros muziejus, kuriame grupę globojo šaunus gidas Tadas. Ekskursija pradėta nuo Maironio memorialinio buto. Viena iš ekskursijos dalyvių po apsilankymo jame atviravo: „Po viso šito Maironis man suspindo absoliučiai kitom spalvom”. Poetas labai mėgo būti portretuojamas. Tad, pasak klubo vadovės dr. Jūratės Baltušnikienės, nenuostabu, kad buto sienas puošia ne vienas jo portretas ir jei tik šiandien Maironis būtų gyvas, jo nuotraukų galerijoje, tikėtina, dominuotų… selfiai. Ko jau ko, bet prabangos Maironio bute netrūko. Dėl to jis buvo nuolat kritikuojamas. Visgi dvasininkas, o čia sietynai, paveikslai, įmantriai išraitytas dekoras ir visokios kitokios miestietiškos „fanaberijos”. Besilankant Maironio bute, dėmesį patraukė Maironio įvaizdžio detalė – jo išskirtinės lazdos. „Ne dėl sveikatos, o dėl mandrumo”.

 

Šiuo metu Maironio muziejuje kaip tik eksponuojama Vilniaus 700 metų gimtadieniui ir Birutės Pūkelevičiūtės 100 metų sukakčiai skirta paroda “Didmiesčių sankryža”. „Labiausiai laukiau „susitikimo” su Birute, nes ką tik knygų klube skaitėm B. Pūkelevičiūtės autobiografinį romaną “Aštuoni lapai”, sako klubo vadovė Jūratė. 

 

 

 

Gastronominiu kelionės akcentu tapo sūrių degustacija „Vieno prancūzo sandėliuke”. 

Kelionės dalyviai pabendravo su Prancūzijos sūrininkystės entuziastais Aušra ir Hugues jų mažoje stilingoje parduotuvėlėje-sandėliuke, kur galima rasti autentiškus sūrius. Michelin lygio, kaip pastebėjo viena degustuotojų.

Po gurmaniškų pietų estafetę perėmė „Kauno detalių” gidas Laimonas – tikras Kauno kultūrinio paveldo ambasadorius, su kuriuo Bitės knygų klubas turiningai pasivaikščiojo po kultūrinį Žaliakalnio draustinį.

Jūratės Baltušnikienės tekstas ir nuotraukos

Vienas „Bitės knygų klubas ir vėl kultūringai siautėjo“ įrašo komentaras

  1. Maironio muziejus Kaune iš tiesų kažkas fantastiško! Gidas Tadas – irgi! Aplamai šaunūs ir labai paslaugūs visi muziejaus darbuotojai. O ir pats muziejus ,kuriame gausu ir keičiamų ekspozicijų, ir įvairiausių edukacijų iš tiesų labai įdomus ir turėtų būti patrauklus ir jauniems žmonėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 1 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.