Ingvaras Ambjornsenas „Karalienė miega“

Nenauja knyga, bet jei kas paprašytų išvardyti tas, kurias smagu ir vėl paskaityti –  neabejotinai viena iš jų.

Sutuoktinių pora Grėtė ir Astoras sėdi namie „šimtmečio senumo šveicariško stiliaus viloje“, geria, svajoja, myli vienas kitą: „aš myliu ją, bet iš antrojo aukšto. Manau, kad ir ji myli mane. Ten, apačioje, pirmajame aukšte“.

Prieš akis prabėga poros gyvenimas. Prisimenami ilgi ir geri laikai. Jis – vis dar gyvenantis vaikystės prisiminimais, tebevaikščiojantis su vaikų kambario raktu kišenėje, ji – savo romanų pasaulyje, mylinti žmones. Dėkingi vienas kitam, kad susitiko šitame keistame gyvenimo kelyje.

Tai keistai šiltas, jautrus pasakojimas apie dviejų žmonių gyvenimą.

Talentingas autorius priverčia labai empatiškai išgyventi herojų keistenybes. Knyga parašyta su ironija ir humoru, greitai skaitoma ir baigiasi detektyvine istorija.

Ingvaras Ambjornsenas (Ingvar Ambjørnsen) – norvegų rašytojas, laikomas vienu iš geriausių norvegų grožinės literatūros kūrėjų. Tarptautinį pripažinimą rašytojas pelnė už vadinamąją Elingo seriją, kurią sudaro keturi romanai: „Vaizdas į rojų“, „Paukščio šokis“, „Kraujo broliai“, „Mylėk mane rytoj“ (pastaroji dar neišversta į lietuvių kalbą).

2 „Ingvaras Ambjornsenas „Karalienė miega““ įrašo komentarai

  1. Skaičiau šio autoriaus knygą „Vaizdas į rojų”, užkabino. O šios knygos aprašymas žada, jog ir ši bus ne prastesnė. Paskaitysim 🙂

  2. 8UnBDK It’s spooky how clever some ppl are. Thanks!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 + 2 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.