C.J. Tudor. Degančios mergaitės

Garsios britų rašytojos C.J. Tudor romano veikėja pastorė Džei Bruks laikinai paskiriama tarnystei į kaimo bažnyčią. Čia ji atvyksta su penkiolikamete dukra ir tikisi atrasti sielos ramybę.

Deja, paslapčių gaubiamas kaimelis pasitinka keista sutiktuvių dovana: senu egzorcizmo reikmenų rinkiniu bei istorijomis apie degančias mergaites, o dar paslaptingi ir iki galo neišaiškinti mergaičių dingimai praeityje, keistos pirmtakų kunigų pasitraukimo aplinkybės… Kuo geriau Džei Bruks ir jos duktė Flo susipažįsta su kaimeliu ir jo gyventojais, tuo giliau jos klimpsta į vietines rietenas, paslaptis ir įtarinėjimus.

Tačiau atskleista tiesa gali tapti mirtinai pavojinga kaimelyje, kur kiekvienas kažką slepia ir yra susijęs su kruvina praeitimi. Niekas nenori atsiverti nekviestoms atvykėlėms. Būtent pastorei tenka perprasti keistai besielgiančius gyventojus ir sujungti visus palaidus įvykių galus ir atskleisti tiesą apie kaimelį, persekiojamą mirčių ir paslaptingai dingusių žmonių istorijų. Žingsnis po žingsnio susidėlioja visos dėlionės detalės ir atomazga čia visiškai netikėta. Nenujaučiama.

Skaitytojo atsiliepimas: „Man labai patiko ši istorija, nors žiaurios paauglių patyčios man buvo labiau siaubingos, nei legendos ir degančių merginų reginiai. Tačiau patyčios būdingos ne tik paaugliams. Yra ir parapijiečių, kurie tyčiojasi. Obuolys toli nuo medžio nenukrenta – tėvai yra atsakingi už savo elgesį, nes jo modelį jie perduoda savo vaikams. Tai sudėtinga istorija su keliomis laiko juostomis ir daugybe veikėjų, kuriuos reikia sekti. Perskaičius norisi apgalvoti, kas iš tikrųjų nutiko. Trumpai apibūdinant pagrindinę romano mintį, būtų galima reziumuoti taip: „žmonės yra žiaurūs“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fifteen + 13 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.