Patricia Highsmith „Talentingasis misteris Riplis“

Knyga „Talentingasis misteris Riplis“ į mano rankas pakliuvo atsitiktinai – radau ją bibliotekos neseniai grąžintų knygų vežimėlyje (mėgstu kartais pašniukštinėti, kas skaitoma :)). Suintrigavo teiginys anotacijoje – „Talentingasis misteris Riplis“ laikomas viena geriausių visų laikų detektyvo žanro knygų.“ Nors detektyvais labai nesižaviu, tačiau kodėl gi neperskaičius „vieno geriausių“?

Ir tikrai nepasigailėjau. Tai puiki knyga atostogoms – lengvai skaitoma, intriguojanti, tokia, kurios negali ilgesniam laikui padėti į šalį, norisi žinoti, KAS toliau. Be to veiksmas vyksta užburiančioje Italijoje, beveik jauti saulės šilumą, pajūrio vėją ir šviežių prinokusių vaisių skonį.

Dar vienas faktorius, skatinęs kuo greičiau perskaityti knygą – noras pažiūrėti filmą, sukurtą knygos motyvais (http://www.youtube.com/watch?v=1CfVgcSltjc). Nežinau kaip Jums, bet man nebeįdomu skaityti knygą, kai pažiūriu filmą. Todėl džiaugiausi, jog nemačiau šio filmo anksčiau. Dažniausiai knyga man pasirodo įdomesnė nei filmas, tačiau šįkart dėčiau lygybės ženklą…

Rekomenduoju abu – ir perskaityti knygą, ir pažiūrėti filmą. Tokia seka, kokia Jums patinka :).

4 „Patricia Highsmith „Talentingasis misteris Riplis““ įrašo komentarai

  1. Mačiau filmą, žiūrėjau bent keletą kartų. Labai įtraukia!

  2. Kai perskaičiau šį knygos aprašymą, nusprendžiau būtinai perskaityti ir pačią knygą. Ji tikrai lengvai skaitoma. Ir pradžia man jos patiko. Bet… Viename knygos skyriuje siužetas pasuko net labai netikėta linkme. Iš pradžių net pagalvojau, kad yra aprašomos pagrindinio herojau fantazijos. Deja… Pasirodo, kad herojus iš tiesų virto antiherojumi. Ir knygą pabaigiau skaityti tik todėl, kad norėjau sužinoti, kuo viskas baigsis.

  3. Na, visgi džiaugiuosi, kad ne veltui taip stengiausi ir aprašiau ją :))
    Tai tiesiai šviesiai – knyga patiko ar ne?

  4. Atsakymas į Tautvilės klausimą yra ir taip, ir ne. Patiko rašymo stilius. Bet labai nusivyliau knygos pabaiga. Man tiesiog nepatiko, kad pagrindinis knygos veikėjas yra antiherojus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − 17 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.