Sophie Kinsella. Turiu jūsų telefoną

Sunku gyventi merginai šiuolaikiniame pasaulyje. Turbūt daugelis moterų su manimi sutiktų šiuo klausimu. Vis skubi, bėgi, sukiesi kaip voverė rate. Visiems norisi įtikti ir patikti. Su visais stengiesi sutarti, kartais net per daug nuolaidžiauji, kad tik visi būtų patenkinti: šeima, draugai, viršininkas, na ir, -žinoma, tas Vienintelis.

Į štai tokią šių dienų heroję, mielosios, galite įsikūnyti skaitydamos Sophie Kinsellos knygą „Turiu jūsų telefoną“. Iš karto įspėju, kad šioje knygoje tikrai nerasite intelektualių dialogų, paslaptingų ir intriguojančių veikėjų ar netikėtos atomazgos. Jau nuo pirmų puslapių tampa aiški visa siužeto linija ir, be jokios abejonės, lengvai nujaučiama laiminga knygos pabaiga. Tačiau autorė gana šmaikščiai ir taikliai sugeba perteikti šiandienos visuomenės vieną iš esminių problemų – tarpusavio santykius perkelia į virtualų šiuolaikinių technologijų pasaulį.

Neklauskite, kam tada ją skaityti. Tiesiog dėl gero laiko. Pasisemsite gerų emocijų ir smagiai pakikensite. Sekdamos Popės gyvenimo vingiais, neretai pačiose kvailiausiose ir netikėčiausiose situacijose, į kurias pakliūva knygos herojė, norėsis sušukti: ei, juk ir man taip kartą nutiko! O dar dažniau norėsis slėpti iš gėdos, kurią dažnai mus priverčia pajusti kvaili kitų žmonių poelgiai, kaistančius skruostus. Geraširdė, daili, bet kiek naivoka Popė akimirksniu priverčia ją pamėgti, nes taip lengva joje pamatyti nors mažą atspindėlį savęs – paprasta ir tokia kasdieniška mergina (visai kaip jūs), o toks paprastas jos gyvenimas gali virsti visai nepaprastu, šiek tiek intriguojančiu, kupinu netikėčiausių kvailų, juokingų situacijų (visai kaip jūsų).

Skaitydama šią knygą ne tik gerai praleidau laiką, bet ir išmokau kelių gerų pamokų. Pirmiausia, visada reikia mokėti suprasti humorą, nes „humoras – viena iš išraiškos formų“. Man patinka ši mintis. Juk daug lengviau gyventi, kai į pasaulį gali žiūrėti su šypsena. Antra, aptikau „auksinę“ Popės gyvenimo mantrą: „Radau naują dorojimosi su problemomis metodiką: nieko nedarysiu. Viskas gali palaukti iki rytojaus“. Genialu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 + two =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.