Sonata Dirsytė. Fata Morgana

„Fata Morgana“ – tikrais faktais paremta neįtikėtina istorija, prieš šimtmetį nutikusi vidurio Lietuvoje. Tai debiutinis Sonatos Dirsytės istorinis romanas. Autorė užrašė iš prosenelės bei močiutės girdėtas tikras, kartais mistiškas istorijas apie tarpukario ir Antrojo pasaulinio karo paliestus Kėdainius.

Tarpukariu ir karo metais abipus Nevėžio krantų vyko ne tik išgyvenimo dramos, bet ir siaubo filmų scenarijus primenantys įvykiai. Pasakojimo centre – anksti tėvų netekusios jaunos merginos Elenos istorija, per kurią skirtingais laikmečiais supažindinama su neįtikėtinais aplink Kėdainius gyvenusių dvarininkų ir paprastų žmonių, taip pat čia klestėjusių žydų likimais… Knygos siužetas rutuliojasi ir pačiuose Kėdainiuose ir aplinkiniuose rajonuose: Sirutiškyje, Žeimiuose, Krakėse ir aplink. Knyga patiks tiems, kas domisi dvidešimtojo amžiaus pirmosios pusės Lietuvos istorija, taip pat besidomintiems vietinėmis legendomis, dvasiomis bei mistiniais pasakojimais.

 Fata Morgana – tai optinė apgaulė, kai vandenyje esantys objektai gali atrodyti tarsi sklandantys ore. Šis reiškinys tarpukario geografų buvo pastebėtas Nevėžyje ties Kėdainiais ir aprašytas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 − 6 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.