Tayari Jones. Nuojautos

Priežasčių-pasekmių kupinas pasakojimas apie dviejų individų meilę, kuri neatlaikė, nes nebuvo pakankamai stipri. Suklupo abu, o kalta šioje situacijoje tik sistema. Versti puslapius skatinantis pasakojimas, kuriame abejingam likti nepavyks – teks pasirinkti savą herojų ir savą blogietį. (Tinklaraštininkas Púikis apie T. Jones knygą „Nuojautos“).

Selestija ir Rojus turėjo viską, tačiau vestuvių metinių naktį jų šviesi ateitis subyra – jauni įsimylėjėliai paryčiais išverčiami iš lovos ir Rojus apkaltinamas išprievartavimu. Selestija neabejoja savo vyro nekaltumu, ir jiedu pasiryžę ištverti dvylika metų kalėjimo.

Vyras ir žmona vienas kitam rašo ilgus meilės laiškus ir kantriai laukia dienos, kai vėl susitiks laisvėje. Tačiau net būdama nepriklausoma ir savarankiška, Selestija ilgainiui ima ilgėtis peties, ant kurio pasiguostų ir nusiramintų. Ir Rojus tai ima nujausti.

Šis daugiaspalvis meilės, santuokos, ištikimybės paveikslas – žvilgsnis į širdis ir protus žmonių, kuriuos išskyrė ir negrįžtamai pakeitė nuo jų nepriklausančios aplinkybės. Ar meilė gali ištverti ilgus metus atskirai? Ar santuoka įmanoma negyvenant kartu? Ir ar šių laikų Penelopė liks ištikima ir sulauks grįžtant savo Odisėjo?

Tayari Jones – amerikiečių rašytoja, parašiusi keturis romanus. „Nuojautos“ yra naujausias rašytojos kūrinys, apdovanotas „Women’s Prize for Fiction“ ir daugeliu kitų literatūros prizų, išleistas daugiau kaip 20 šalių, įtrauktas į Oprah Winfrey knygų klubo skaitinių sąrašą ir Baracko Obamos mėgstamiausių 2018 m. skaitytų kūrinių sąrašą.

Rašytoja T. Jones ir jos romanas „Nuojautos“ originalo kalba
(nuotrauka iš čia)

„Jaudinantis portretas jaunos afroamerikiečių poros, kurios gyvenimą nulemia neteisinga kalėjimo bausmė.“ (Barack Obama)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seven + 4 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.