Lauren Westwood. Motinos tyla

Už pasidalijimą knygos rekomendacija dėkojame Gerų knygų bičiulei, tinklaraščio Linksmorijos autorei Ingai Kanišauskei. 

Lengvai skaitoma, įtrauki istorija. Autorė, įkvėpta Škotijos grožio, perteikė jį per jūros, tradicinės muzikos aprašymą.

Nuo pradžių…

Penkiolika metų Skaja nesirodė savo gimtuose kraštuose, bet dėl mamos ligos turėjo grįžti ten, kur prasidėjo tai, nuo ko teko bėgti.

Išvykusi iš Eilin Šilo į JAV, bandė įgyvendinti jųdviejų su dvyne sese muzikinę svajonę. Bet, deja, išvyko viena Skaja, ir kelias link svajonės buvo ne toks, kokio tikėtasi: dainavimas nusmurgusiuose baruose, nereikšmingi santykiai su vyrais ir nuolatinis bėgimas nuo praeities vaiduoklių.

Skaja lemtingą vakarą, mamos prašymu, turėjo prižiūrėti sesę Džinę ir ją parvežti namo, bet pakliuvo į avariją, kurios metu patyrė galvos traumą ir dėl to niekaip negali sudėti vaizdinių nuotrupų į bendrą paveikslą. To vakaro liudininkai teigia, kad Džinė lipo ant uolų, nirtingai prausiamų jūros, o po akimirkos jos jau nebuvo matyti…

Suprastėjus motinos sveikatai, Skaja keliauja namo. Namuose ji vėl išvysta Džinės daiktus, kambarį, kuriame abi gyveno, mamos priepuolius, kurių metu ši ją vadina mirusios sesers vardu… visko Skajai per daug! Bendraujant su brolio paaugle dukra, kuriai viskas įdomu apie Džinę, Skaja tarp senienų palėpėje randa sesers dienoraščius. Skaitant sesers rašytus anų dienų įrašus, ji supranta, kad sesers visai nepažinojo. Pradėjusi narstyti praeitį, Skaja išsiaiškina, kas gi iš tikrųjų nutiko jos seseriai.

Motinos ir dukros ryšys, kuris buvo nutrūkęs dėl slėptos tiesos“. 

Lauren Westwood – amerikiečių autorė, gyvenanti Londone. Jos romanai pasižymi romantikos, paslapties, humoro ir įtampos deriniu. Rašytoja teigia, kad jos tikslas yra rašyti knygas, kurios patiks skaitytojams. Daugybė puikių įvertinimų ir apžvalgų įrodo, kad autorei pavyko.

Rašytoja Lauren Westwood. Nuotrauka iš Novel Kicks.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × two =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.