M. W. Crawen. Marionetės

Už knygos apžvalgą dėkojame „Gerų knygų“ bičiulei, tinklaraščio „Linksmorijos“ autorei Ingai Kanišauskei. 

„Ant knygos viršelio parašyta: „Kupina siužeto vingių, persmelkta sarkazmo – prarysite vienu ypu“. Taip ir nutiko. Detektyvas taip „įsuko“, kad negalėjau paleisti. Naktinėjau ne vieną naktį, norėjosi greičiau išsiaiškinti žudiką.

Šiaurinėje Anglijos dalyje, senosioms apeigoms skirtuose akmeniniuose ratuose, vienas po kito randami sudeginti vyrų kūnai. Tai – serijinio žudiko darbas.

Šią ypatingą bylą tenka narplioti nuo pareigų nušalintam detektyvui Vašingtonui Po, nes ant vieno iš aukos kūnų randamas išraižytas jo vardas. Detektyvas turi dar kartą parodyti savo unikalius gebėjimus ir išnarplioti sudėtingas bylas. Tik kuo daugiau išsiaiškinama, tuo labiau kyla įtarimas, kad visa teisėsaugos komanda šoka pagal žudiko scenarijų.

Vašingtonas komisariate sutinka aštraus proto, genialią analitikę Tilę, kuri savo unikalių gebėjimų dėka detektyvą atveda prie pačios šiurpinančio nusikaltimo esmės. Išaiškėjus žudikui, detektyvui atskleidžiama ir jį patį tiesiogiai liečianti tiesa, kurios jis nėra girdėjęs ir kuria negali patikėti. Ši tiesa paskatina Vašingtoną siekti teisingumo bet kokia kaina.

Vienas geresnių detektyvų mano knygų lentynoje“.  

M. W. Crawen (g. 1968) – kriminalinių knygų autorius, baigęs socialinio darbo mokslus su kriminologijos pakraipa. Šešiolika metų dirbo probacijos pareigūnu, vėliau užėmė vadovaujamas pareigas. Gyvena Kambrijos grafystėje, pagarsėjusioje dėl daugybės priešistorinių akmeninių ratų.

M.W. Crawen nuotrauka iš čia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × 3 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.