Bibliotekoje susibūrė detektyvų mėgėjai

Gegužės 30 d. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje įvyko pirmasis Detektyvų mėgėjų klubo susitikimas, kuris subūrė grupę tikrų šio žanro entuziastų ir skaitymo aistruolių, kuriuos domina pati įvairiausia literatūra.

Neretam detektyvų mėgėjui šis pomėgis atsiranda jau vaikystėje – tai patvirtino ir susirinkusių skaitytojų pasidalinimai. Intriga, paslaptis, įtemptas siužetas, psichologinės šio žanro vingrybės – tai yra tai, kas dažniausiai traukia šio žanro gerbėjus jų mėgstamose knygose.

Susitikime ne kartą nuskambėjo skandinavų rašytojų, klasikinio detektyvo autorių pavardės, kalbėta apie gerai visiems pažįstamus kriminalinių romanų personažus, atsigręžta į lietuvišką detektyvą, kuris, beje, ir pasirinktas kito susitikimo aptarimui: birželį klubas skaitys Ginos Viliūnės istorinį detektyvą „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“.

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį.

Klubas rinksis paskutinį mėnesio antradienį. Artimiausias susitikimas vyks birželio 27 d. 17.15 val. bibliotekos Menų skaitykloje. Registracija nereikalinga. Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

15 + nineteen =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.