Detektyvų mėgėjų klubas skaito. Kurt Kurbjuweit. Baimė

Rugsėjo 19 d. susitikime Detektyvų mėgėjų klubas aptarė Haralano Cobeno romaną „Ilgiuosi tavęs“. Klubo nariai vienbalsiai nusprendė, jog knyga verta dėmesio: joje yra viskas – ir įtemptas siužetas, ir kelios lygiagrečiai ir vienodai įtraukiai vystomos siužeto linijos, ir aštrios socialinės šiuolaikinės visuomenės problemos.

Romano ašis – virtualus pasaulis, jo teikiami privalumai ir jame tykantys pavojai. Būtent apie juos mus tarsi įspėja Harlano Cobeno romanas. Kiek toli mus gali nuvesti mūsų patiklumas, kaip giliai mus gali įklampinti tamsioji virtualybės pusė?

Romane galima įžvelgti nostalgiją laikams, kuomet žmonės daugiau bendravo akis į akį, buvo nuoširdesni, atviresni. Ilgiuosi tavęs – tai tarsi sinonimas frazėms ilgiuosi nuoširdumotikrumopatikimumosaugumo žmogiškuose santykiuose. Tai iliustruoja romano herojės Ketės ir jos buvusio sužadėtinio istorija. Jų išsiskyrimas trunka jau beveik 20 metų. Ir štai kartą Ketė pažinčių portale pastebi Džefo nuotrauką…

Tai ir romanas apie vienišumą, kurį sąlygoja šiandieninis beprotiškai skubantis pasaulis. Apie vienišų žmonių bandymą kurti tikrus, nuoširdžius santykius pasikliaujant interneto siūlomomis galimybėmis. Apie tai, kokią kitą – daug ciniškesnę ir žiauresnę – pusę slepia virtuali realybė.

Kitas Detektyvų mėgėjų klubo susitikimas įvyks spalio 31 d. 17.15 val. bibliotekos Menų skaitykloje. Spalio mėnesio skaitiniams pasirinktas vokiečių rašytojo ir žurnalisto Dirko Kurbjuweito romanas „Baimė“ , kuriame autorius nagrinėja pamatines šiuolaikinės visuomenės temas, tokias kaip smurtas, įstatymų galia, meilė artimui, ir iškelia vieną iš svarbiausių klausimų: kiek toli galima žengti, stengiantis apsaugoti tau brangius žmones?

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį.

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + 15 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.