James Nestor. Kvėpavimas

Vasara – ne tik lengvų skaitinių metas, bet ir puiki proga sužinoti daugiau. Tie, kam patinka vadinamosios mokslo populiarinimo knygos, veikiausiai susidomės „New York Times“ bestseleriu „Kvėpavimas“, kurio autorius – James Nestor, žurnalistas, rašantis leidiniams „Outside magazine“, „Men’s Journal“, „Scientific American“, „Dwell magazine“, „National Public Radio“, „The New York Times“ ir kitiems. Prie knygos jis dirbo septynerius metus.

Remdamasis pulmonologijos, psichologijos, biochemijos ir žmogaus fiziologijos tyrimais autorius keičia mūsų supratimą apie dalyką, kuris laikomas įgimtu gebėjimu.

Senas ar jaunas, lieknas ar apkūnus, linksmas ar liūdnas – nesvarbu, koks esate šiandien. Visus mus vienija bendras gebėjimas – mes kvėpuojame. Ir dietos, mokslai bei sportas tampa nereikšmingi, jei nemokate kvėpuoti. Deja, žmogus to nebemoka.

Ir kas gi čia tokio sudėtingo? Įkvepi, iškvepi ir tai kartoji dešimtis tūkstančių kartų per dieną. Tačiau James Nestor teigia, kad mūsų įkvėpimai tampa paviršutiniški, greiti, netaisyklingi, dėl to kenčia sveikata ir gyvenimo kokybė.

Pasak autoriaus, kvėpavimo įgūdžius galime susigrąžinti, o tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo kokybę, organų veiklą ir išgydyti įvairias ligas. Knyga „Kvėpavimas“ apjungia modernią mediciną, senovines praktikas ir asmeninius žurnalisto James Nestor eksperimentus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 1 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.