Francas Baueris „Imperatorės haremas“

Mane visuomet žavėjo stiprios istorinės asmenybės, ypač jei jos savo gudrumu, žavesiu, išsilavinimu pralenkdavo ir pergudraudavo vyrus 🙂 Viena tokių asmenybių – Rusijos imperatorė Jekaterina II. Neslėpsiu, smalsumą kėlė ne vien jos gebėjimas įsitvirtinti vyrų valdomoje šalyje, bet ir neįtikėtini jos pomėgiai bei „smagus” gyvenimo būdas. Šios moters nepažabojamas meilės troškimas nuolat apipinamas įvairių legendų. Knyga išties įdomi: ir tiems, kam įdomu, kaip valdė ši moteris, kokius pakilimus ir nuopuolius patyrė viena didžiausių to meto imperijų, ir tiems, kam Jekaterina įdomi kaip asmenybė, moteris, negalėjusi atsispirti nė vienam žaviam vyrui.

Kaip mėgdavo sakyti pati imperatorė: – Pirmiausia aš esu moteris, o tik paskui – imperatorė.

3 „Francas Baueris „Imperatorės haremas““ įrašo komentarai

  1. daugeli zavi istorines asmenybes,as ne isimtis,taciau si knyga slamstas,gaila isleistu pinigu!!!! ar skaitant nestebino laiko neatitikimas?ar nesusimastet kaip petras budamas paaugliu isgelbejo mergaite,suaugo,du kartus vede,paseno numire,o uz jo anuko istekejo ta pati isgelbeta mergaite ???o juk jei cia istorinis romanas,tai nors kiek istoriniai ivykiai turejo atitikti praeiti,juk jekaterina gime jau po petro mirties,o sioje knygoje jie buvo beveik vienmeciai,tik petras paseno o jekaterina isaugo is vaiko amziaus ir uzsikonservavo.manau

  2. išties, jeigu būčiau knygą pirkus, tai tikrai gailėčiau išleistų pinigų. Prieš tai neseniai buvau skaičius kitą to pačio autoriaus biografiją – Marijos Antuanetės, kuri sužavėjo savo publicistiniu – dokumentiniu stiliumi. Tačiau šį knygą nė trupučio nepanaši į kažkaip kreivai šleivai parašyta Jekaterinos II biografiją, kuri jau greičiau primena prastą fanfiction negu kažką, ką būtų galima publikuoti ir pirkti. Pusė knygos skirta lyg ir kažkokiam bendram vaizdui sukurti, iš kažkur atsiranda istorija apie tai, kaip Petras I išgelbėjo Jekateriną nuo mirties.. Na, žodžiu – blevyzgos.

  3. pritariu, kad knyga visiskas slamstas. Nearitinka nei datos nei istoriniai faktai, autorius maisosi ir datose ir varduose. Stilius bele koks. Jausmas, kad rasytojas pradejo rasyti knyga apie Petra I, puse parases, pritruko fantazijos ir ant greicio nukopino visokiu faktu is googlo apie Jekaterina..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + 18 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.