E. Abrahamson, D.H. Freedman. Tobula netvarka

„Mintis, kad netvarka ir maišatis gali būti nežalingos ar net naudingos, neturėtų trikdyti“ (citata iš knygos „Tobula netvarka“).

Ši knyga, ko gero, gali sugriauti mitus apie tai, kad netvarka gali būti vertinama tik neigiamai.  Autoriai pateikia daug įtikinančių pavyzdžių, kaip saikingas chaosas padeda produktyviau dirbti, skatina kūrybiškumą ir pasufleruoja geriausius sprendimus. Knyga padeda suvokti, kad truputį sujauktas sistemas sugriauti kur kas sunkiau, negu idealiai tvarkingas!

Greičiausiai, kaip ir daugeliui žmonių, kurių stalas atrodo lyg po karo, jums šiek tiek gėda ir dėl netvarkos jūsų namuose ar gyvenime apskritai. Jei netvarka toks jau siaubingas dalykas, kodėl tada pedantiškai tvarkingi žmonės sugaišta vidutiniškai trečdaliu daugiau laiko ko nors ieškodami, nei tie, kurių darbo vieta truputėlį chaotiška?

Knygos įvade sakoma: „Šioje knygoje pristatoma pažintinė kelionė po ganėtinai menkai įvertintą netvarkos pasaulį. < … > Kelionės tikslas nėra visapusiškai susipažinti su netvarka ir chaosu. Tikrai ne. Bet kuris šio dalyko aspektas galėtų būti nagrinėjamas daugelyje šios knygos tomų. Veikiau siekiama išnagrinėti ir išryškinti tik kelias svarbiausias su netvarka susijusias tiesas, kurių dažniausiai nepaisoma“.

Taigi, nesibaigiančios popierių krūvos ir planavimas paskutinę minutę nėra taip baisu, kaip atrodo. Metas atrasti kitą netvarkos pusę.

Knyga į biblioteką atkeliavo mūsų bičiulių – elektroninio knygyno Patogu pirkti dėka. Ačiū jiems už dovaną!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 + 17 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.