Maria Hummel. Sustingę gyvenimai

Šis amerikiečių autorės psichologinis trileris – bibliotekos tinklaraščio Geros knygos bičiulių – internetinio knygyno patogupirkti.lt dovana bibliotekos skaitytojams. Dėkojame knygynui ir kviečiame skaityti!

Knygos autorė kviečia pažvelgti į spalvingo meno pasaulio užkulisius. Tai ir detektyvas, nes  siužetas sukasi aplink žymios dailininkės feministės Kimės Lord dingimą.

Šios dailininkės paveikslai provokuoja, o jos nauja paroda, kurioje dvylika naujų darbų, numanoma, sukels šoką visuomenėje, nes juose –  pusiau autoportretai, pusiau portretai moterų, kurios tapo itin žiaurių nusikaltimų aukomis. Dailininkė šia paroda tarsi meta iššūkį visuomenei ir kviečia atidžiau pažvelgti į smurto problemą, moterų padėtį bei seksualinę laisvę.

Į parodos atidarymą susirenka daug įžymių ir turtingų žmonių, tačiau pati Kimė į ją neatvyksta. Laikas bėga ir žymioji menininkė taip ir neatsiranda. Muziejaus redaktorė Megė Richer, buvusi dabartinio Kimės mylimojo mergina, pradeda domėtis dailininkės dingimo aplinkybėmis ir supranta, kad paviršiuje spindintis meno pasaulis viduje slepia neįtikėtinai daug tamsių paslapčių.

Psichologinis trileris „Sustingę gyvenimai“ patiks intelektualiems skaitytojams, kuriems galimybė naujai pažvelgti į mus supantį pasaulį yra svarbesnė už greitą siužetą. Autorė knygoje liečia meno santykio su visuomene, menininko ryšio su vaizduojamais objektais, vartotojiško požiūrio į moterų kūną, smurto fetišavimo ir kitus svarbius klausimus.

Originalus siužetas, įdomūs veikėjai ir galimybė pasižvalgyti po galerijų ir aukcionų užkulisius šią istoriją daro itin patrauklia.

Knyga „Sustingę gyvenimai“ nominuota geriausiu 2018 m. Amazon trileriu. Pagal šį romaną planuojama kurti serialą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fifteen + one =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.