S.K Barnett. Saugi

Knygą rekomenduoja tinklaraščio Linksmorijos autorė Inga Kanišauskė. Dėkojame Ingai už pasidalijimą!

„Knygos siužetas toks įtemptas, kad tikrai vertas kino ekranizacijos.

Šešiametė Dženė, mamos išleista pažaisti pas draugę, iki jos taip ir nenueina, ji pradingsta. Įtariamas mergaitės pagrobimas. Tėvų pradėtos vaiko paieškos sukelia visą miestelį ant kojų. Po dvylikos metų miestelio policijos nuovadoje pasirodo mergina, kuri tvirtina esanti prieš dvylika metų dingusi mergaitė. Visam miesteliui ir labiausiai Dženės broliui Benui viskas atrodo neįtikima ir paslaptinga. Kur ji buvo dingusi tiek metų? Kodėl nepasirodė anksčiau? Ką veikė? Kyla daug klausimų, į kuriuos atsakydama painiojasi ir pati Dženė.

Besipratinant prie gyvenimo tėvų namuose, Dženei pačiai kyla daug įtarimų dėl to, kas vyksta šioje šeimoje. Išgirsta, kad neva vaikystėje ji buvo agresyvi, mušdavo vaikus, mama niekur jos neleisdavo. Dženė taip pat sužino, kad jos brolis buvo uždarytas psichiatrinėje ligoninėje.  Įtampą kelia ir vis dar nenurimstančio detektyvo skambučiai…

Galiausiai Dženė pamato, kad šiuose namuose yra daugiau paslapčių, nei ji pati slepia. Suvokusi, kad saugumo tėvų namuose tikrai neras, nusprendžia, jog turėtų palikti šiuos namus. Apsigalvoja. Jie turi paslapčių, ji taip pat, tad gal visgi galėtų čia gyventi ramų gyvenimą, be bėgimo ir slapstymosi?

Išpasakojusi savas paslaptis naujai-senai draugei Tabei, kuri puikiai nusimano kompiuterijoje, pradeda Kristalų šeimos paslapčių tyrimą ir išsiaiškina tikrai per daug.

Tai psichologinis trileris, kuris prikaustys dėmesį jau skaitant pirmuosius puslapius. Keliaujant per skyrius, pamažu atsiskleis paslaptis po paslapties. Nepamirštama knyga.  JAV kino studija „DreamWorks“ jau įsigijo teises filmo statymui pagal šią knygą. Bus įdomu jį išvysti”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 + 3 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.