Bibliotekininkė Daiva:  „Skaitytojas turi teisę nebaigti knygos“

Rubrikoje  Arčiausiai knygų“ kalbiname Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų kolegas. Šiandien savo mintimis dalijasi Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus Abonemento vyriausioji bibliotekininkė Daiva Šilinskaitė.

„Man patinka įvairios knygos – ir tos, kurios verčia juoktis, ir tos, kurios verčia susimąstyti. Labai mėgstu detektyvus, o tarp jų perskaitau ir svajonių knygas. Rinkdamasi knygą ją šiek tiek pavartau, truputį paskaitinėju, perskaitau anotaciją. Jei knygos autorius žinomas, imu nė nesvarsčiusi.

Vieno mėgstamiausio autoriaus neturiu (kaip neturiu ir mėgstamiausio literatūrinio herojaus), o tarp man patinkančių rašytojų yra Harlan Coben, Guillaume Musso, Mary Higgins Clark, Jo Nesbø, Camilla Läckberg, Liza Marklund ir kt. Šiuo metu, kai leidyklos leidžia vis naujų autorių knygas, aš nuolat atrandu kas man „prie dūšios“.

Dirbant bibliotekoje natūralu susitikti su ten atvykstančiais autoriais. Įsimintiniausias susitikimas man – su poetu Justinu Marcinkevičiumi. Visada malonu susitikti su kraštiečiu literatūros kritiku Petru Bražėnu, molėtiškiu Alvydu Šlepiku.

Ar yra knyga pakeitusi mano gyvenimą ar įtakojusi mano mąstymą? Vienu metu skaičiau labai daug populiariosios psichologijos literatūros, kur radau atsakymus į man rūpimus klausimus. Tai –  Peter Kummer, Robin Sharma, Irvin D. Yalom, Dale Carnegie, Louise L. Hay ir kitų autorių knygos. Labai patiko ir radau daug naudingo Allan ir Barbara Pease su humoru parašytuose kūriniuose.

Jei kalbėtume apie literatūros kūrinių ekranizacijas, man nelabai patinka perskaičius knygą žiūrėti filmą. Aš arba skaitau knygą, arba žiūriu filmą. Galbūt malonia išimtimi man tapo Nicholas Sparks romano „Laiškai iš jūros” ekranizacija „Žinutė butelyje“.

Manau, kad skaitytojas turi teisę nebaigti knygos, jei ši „nekabina“.

Daivos mintis užrašė Virginija Švedienė
Nuotrauka iš asmeninio Daivos Šilinskaitės archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × two =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.