Naujos knygos „EBSCO Publishing” duomenų bazėje

EBSCO-eBooks

„EBSCO Publishing“ – tai elektroninė visatekstė serijinių ir kitų leidinių straipsnių ir knygų duomenų bazė anglų kalba. Šiuo metu yra prieinama 14 duomenų bazių iš „EBSCO Publishing“ duomenų bazių paketo įvairiomis temomis: visateksčiai mokslo ir populiarieji žurnalai medicinos, verslo, ekonomikos klausimais, laikraščiai, žinynai anglų kalba, grožinės ir dalykinės knygos, duomenys apie verslo kompanijas, fotografijos, žemėlapiai, vėliavos.

Kviečiame skaityti viso teksto el. knygas iš „EBSCO Publishing“ duomenų bazės anglų kalba. Tai knygos apie karo pabėgėlių patirtis, verslo krizes, kurčiųjų tėvų vaiko patirtis, žmonių kontrabandos nusikaltimus, šuns vedlio ir žmogaus bendravimą, garsios psichoanalitikės Susanos Isaacs biografija.

Finding Refuge. Real-Life Immigration Stories From Young People
Knyga kviečia susimąstyti apie tai, kas nutinka šeimoms ir vaikams, gyvenantiems karo teritorijose. Daugelis tokioje situacijoje atsidūrusių šeimų nusprendžia palikti namus, kad liktų gyvi. Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro duomenimis, 2019 m. 70,8 mln. žmonių visame pasaulyje buvo priversti palikti savo namus dėl karo ar persekiojimo. Daugiau nei penkiasdešimt procentų šių žmonių yra jaunesni nei aštuoniolikos metų. Anglų kalbos mokytoja Victorya Rouse surinko paauglių pabėgėlių iš viso pasaulio tikrų patirčių kolekciją. Sužinosite, iš kur šie jaunuoliai atvyko, kodėl išvyko ir kaip atvyko į JAV. Perskaitysite apie jų pastangas prisitaikyti prie naujos kalbos ir kultūros, sužinosite, kaip jiems sekasi dabar ir kokios ateities jie tikisi.

Hope Stories. 27 Stories of Courage and Inspiration in Unprecedented Times
„Kol mes išgyvename krizę, kartais teturime viltį. Buvo laikas, kuomet per naktį restoranai virto virtuvėmis, verslas – įvairių produktų gamyba, viešbučiai virto ligoninėmis, verslas turėjo transformuotis – prisitaikyti arba mirti“. „Vilties istorijos“ – tai trumpų istorijų rinkinys apie paprastus žmones, kurie šiais keistais laikais atliko nepaprastų dalykų. Jų istorijos įkvėps jus kurti naujoves, žvelgti į priekį ir rasti būdą, kaip nugalėti negandas.

Between Two Worlds. My Life As a Child of Deaf Adults
Atsiminimuose autorius tyrinėja savo kaip kurčiųjų tėvų vaiko tapatybę. Jis aprašo patirtį ir vaidmenis, tekusius jauname amžiuje: vertėjo, patikėtinio ir sprendimų priėmėjo. Tai istorija apie žmogų, ieškantį priėmimo ir priklausymo gyvenant tiek kurčiųjų, tiek girdinčiųjų pasauliuose, parodo, kaip jis širdyje susitaikė su šiais abiem pasauliais.

Deep in the Shadows. Undercover in the Ruthless World of Human Smuggling
JAV specialusis agentas Hipólito Acosta dalijasi savo slapta patirtimi apie žmonių kontrabandininkų persekiojimą. Kaip buvo suimami nusikaltėliai, prekiaujantys padirbtais dokumentais, narkotikais ir ginklais.

Come, Let Me Guide You. A Life Shared with a Guide Dog
Knygoje pasakojama apie Susan Krieger ir jos šuns vedlės Teelos bendravimą per 10 metų trukusį jų bendrą patirtį. Tai knyga apie intymaus ryšio svarbą žmonių ir gyvūnų santykiuose, akademiniame darbe ir asmeniniame gyvenime. Tai neįkainojamas indėlis į literatūrą apie žmogaus ir gyvūno bendravimą bei apie šuns vedlio ir žmogaus patirtį.

Susan Isaacs. A Life Freeing the Minds of Children
Knygoje pateikiama išsami labai įtakingos pedagogės ir psichoanalitikės biografija. Autorius aprašo Susanos Isaacs veiklos teorines ištakas, remiasi įvairiais šaltiniais, įskaitant jos pačios skelbtus ir neskelbtus dokumentus, daugybę archyvų ir laiškų. Tokia gausybė informacijos leidžia pažvelgti į jos vaikystę, santuoką ir karjerą, giliau suvokti tiek asmeninį S. Isaacs gyvenimą, tiek jos pasiekimus.

Norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen − four =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.