Detektyvų mėgėjų klubas skaito. Olivier Truc. Paskutinis lapis

Gruodžio 28 d. susitikę Detektyvų mėgėjų klubo nariai kalbėjosi apie britų rašytojos Karen Swann romaną „Kalėdų šviesos“.

Tai nėra tradicinis detektyvas, nors dėl intriguojančių siužetų posūkių ir neįtikėtinų atskleidimų šios autorės knygos dažnai priskiriamos detektyvinei literatūrai. Tad ir šioje knygoje galima apčiuopti net porą detektyvinių linijų – pasakojamoje prieš daugelį metų nutikusioje istorijoje ir šių laikų gyvenime.

Klubo narių nuomone, tai lengva knyga, nepretenduojanti į gilias psichologines žmogaus poelgių studijas, tačiau romano siužete atskleidžiama socialinių tinklų žvaigždžių kasdienybė, asmeninis gyvenimas mainais į žinomumą ir materialinę gerovę skaitytojams iš arčiau parodo ryškų, viliojantį pasaulį, kuriame visgi daug netikrumo, pozavimo, vaidybos.

Galvojant, kad šis romanas gali priversti susimąstyti ir atidžiau pažvelgti į sekamas socialinės erdvės paskyras, jį galima vertinti kaip šviečiamąją literatūrą. Jei vieni žmonės į šį pasaulį geba žvelgti blaiviai, kitiems galbūt ši knyga gali padėti atskirti kuriamą tobulumo iliuziją nuo tikrovės ir suvokti, kas nutinka, kai prarandi asmeninio gyvenimo kontrolę ir kaip laisvė gali pavirsti į tremtį.

Kitas Detektyvų mėgėjų klubas vyks sausio 30 d. 17.15 val. Menų skaitykloje. Sausio mėnesio skaitiniams klubas pasirinko prancūzų rašytojo, žurnalisto Olivier Truc debiutinį detektyvą  „Paskutinis lapis“.

Klubas skaito ir panevėžietės autorės Jūros Kazitėnaitės-Karosės detektyvą „Silvijus“. Sausio 30–ąją autorė dalyvaus klubo susitikime, kur pasidalins savo patirtimi apie knygos rašymą, atsakys į klubo narių klausimus apie 2023 m. išleistą knygą „Silvijus“ ir apie savo kūrybą apskritai.

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį.

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 4 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.