Detektyvų mėgėjų klubas skaito. Nilas Saksas, Jurginis Liepniekas. Mirtis – tai ne pabaiga

Kovo 21 d. Detektyvų mėgėjų klubas susitiko aptarti britų komiko, televizijos laidų vedėjo, prodiuserio ir romanisto Richardo Osmano knygą „Ketvirtadienio žmogžudysčių klubas“.  

Klubo nariai puikiai įvertino romaną kaip „juokingą, intelektualų ir labai britišką“. Rašytojas R. Osmanas puikiai įvaldęs komiškų situacijų sukūrimo meną, nepamiršdamas ir pagrindinių veikėjų romantinių santykių bei, be abejonės, kriminalinės linijos.

Šį romaną galima laikyti satyriniu detektyvu, nes rašytojas su švelnia ironija kalba tiek apie policininkus, tiek apie Ketvirtadienio žmogžudysčių klubo narius  – keturis garbaus amžiaus žmones, kurie pasižymi aštriu protu, įžvalgumu, yra pilni gyvenimo džiaugsmo ir trokšta nuotykių.

Balandžio skaitiniams Detektyvų mėgėjų klubas pasirinko latvių autorių Nilo Sakso ir Jurgio Liepnieko romaną „Mirtis – tai ne pabaiga“.

Kitas klubo susitikimas vyks balandžio 30 d.

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį. Pavasariop klubo laukia susitikimas su Vilniaus Kalvarijų bibliotekos Antradienio detektyvų klubu. 

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 + eight =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.