Detektyvų mėgėjų klubas skaito. Donna Tartt. Slapta istorija

Liepos 23 d. Detektyvų mėgėjų klubas susitiko aptarti lenkų autoriaus Mareko Krajewskio romaną „Pasaulio pabaiga Breslau“.  

Ši knyga – intrigos ir įtampos nestokojantis psichologinis trileris, kurio veiksmas vyksta praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio pasaulyje, apgyventame kerinčio grožio moterų, degradavusių aristokratų, morfinistų ir paslaptingų sektų narių. Niūriuose Vroclavo, rūškano ydingų aistrų miesto, užkaboriuose siautėja serijinis žudikas, kurį persekioja tardytojas Eberhardas Mokas. M. Krajewskis meistriškai rezga intrigą, sumaniai naudodamasis klasikinio detektyvo modeliu, kuria savitą, nepakartojamą pasaulį.

Klubo nariai itin pozityviai įvertino autentiškos aprašomojo laikotarpio atmosferos įtikinamą aprašymą. Galbūt tai autoriui didele dalimi pavyko dėl to, jog jis yra gimęs ir studijavęs bei šiuo metu gyvena Vroclave. Rašytojui 2023 m. suteiktas Vroclavo garbės piliečio vardas.

Klubo nariams patiko skaityti šią knygą ir dėl to, jog detektyvinė linija čia nėra savitikslė ir viską užgožianti. Buvo smalsu sužinoti, kas yra nusikaltėlis, tačiau šalia sumaniai pinamos nusikaltimo intrigos siužete buvo ir kitos linijos, kurias buvo įdomu sekti. Rašytojas puikiai įvaldęs kinematografiškų situacijų sukūrimo meną, nenuostabu, jog pagal jo knygas yra kuriami serialai.

Rugpjūčio skaitiniams Detektyvų mėgėjų klubas pasirinko amerikiečių autorės Donnos Tartt romaną „Slapta istorija“.

Kitas klubo susitikimas vyks rugpjūčio 27 d.

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį.

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one + nineteen =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.