Mažosios Tėjos knygų lentyna

Mažoji Tėja dar skaito kartu su mama – tinklaraščio Linksmorijos autore Inga –  ir šįkart mūsų bibliotekos tinklaraščio dažnos viešnios ir bičiulės nori parekomenduoti keletą puikių knygų vaikams, kurias išleido leidykla Briedis:

„Labiausiai iš naujai jai atsiųstų Tėjai patiko knyga „100% gyvūnai visu dydžiu“. Didžiulė knyga, kurioje pavaizduoti įvairūs gyvūnai ar jų kūno dalys. Prie kiekvienos kūno dalies yra nuoroda į įdomų faktą. Ar žinojot, kad erelio akyse yra daugybė regos ląstelių, todėl jo regėjimas 6-7 kartus geresnis nei žmogaus? Kolibrio kiaušinių dydis – 1 cm. Ir dar daugybė kitų, net ir mamoms bei tėveliams įdomių gyvūnijos paslapčių.

Antroji knyga – „Vandenyno tyrinėtojai“. Ją  atsivertusi Tėja ima skaičiuoti, kiek žuvų, kiek koralų nupiešta ir pan. Puiki knyga dar ir tuo, kad joje daug vaizdų ir mažai painių, ilgų sakinių. Informacija sutalpinta į mokslu grįstą, trumputį faktą, todėl vaiko dėmesį labai lengva išlaikyti. Žuvų, vandenų ir gelmių mėgėjams būtų puiki knyga-dovana.

Ir dar dvi knygelės: „Maisto atlasas“ ir „Vėliavų atlasas“. Nors Tėja joms dar mažoka, bet kartu abi vis tiek jas pavartom. „Maisto atlase“ sužinom, kur kokioj šaly įdomiausių valgių yra, kurių pavadinimus vos perskaitom. Tėja, pavarčiusi šią knygą, vis užsimano ko nors valgyti. „Vėliavų atlase“ taip pat įdomu paklaidžioti. Šioje knygelėje aprašyta šalių vėliavų atsiradimo istorija, pateikti trumpi faktai apie šalis ir vėliavų kūrėjus. Pastarosios dvi knygos tikrai Tėjai pravers ateityje mokantis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 + 3 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.