National Geographic Lietuva. 2019 m. Nr.4

Balandžio mėnesio žurnalas „National Geographic Lietuva“, kurį rasite bibliotekos Periodikos skaitykloje (Respublikos g. 14, III a.)  – apie ateities miestus, apie idėjas šviesiai ateičiai ir apie tai, ką mums duoda ir ką atima miestai. Apie ateities miesto vizijas, miestų planavimo principus 2050-iesiems metams, išmanius pastatus, visuomeninį transportą, automatinį atliekų perdirbimą, išmanųjį vandenį, apie judumą ir kultūrą… Rasite įdomių faktų apie dabarties miestų modernius sprendimus (kaip išmaniosios technologijos atgaivino Kanzas Sičio tramvajų, apie naują Kopenhagos projektą vadinamą Kopenhilu, siekiantį suderintį poilsį ir atsinaujinančią energiją). Sudomins įžvalgos apie kitokį požiūrį į miestus – draugišką pėstiesiems ir pažabojantį aistrą automobiliams. Sužinosite, kas tie dirbantys benamiai – automobilyje gyvenantys neišgalintys įsigyti būsto netoli nuo darbo žmonės (apie tai žurnale – reportažas iš  San Diego).

Jūsų taip pat laukia pasivaikščiojimas po miestą – veiksmingumo ir organizuotumo pavyzdį – Tokiją, kuris per pastarąjį šimtmetį buvo atstatytas 2 kartus. Numeryje rasite pasakojimą apie 5 miestus – Londoną, Manilą, Šanchajų, Lagosą, Los Andželą ir apie tai,  kaip jie augo.

Įdomus ir išsamus pokalbis apie miestų gyventojas žiurkes su vienu labiausiai patyrusių miestų žiurkių specialistų B. Koriganu. Ar tikrai žiurkės yra vien blogis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × 3 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.