Alison Hammer. Tu. Aš. Mes

Už pasidalijimą savo mintimis apie jautrią šeimos, susidūrusios su neišvengiamu likimu, istoriją ir apie ir meilę, padedančią atlaikyti visus iššūkius, dėkojame tinklaraščio Linksmorijos autorei Ingai Kanišauskei:

Labai jautri knyga, kurią skaitydama apsiverkiau kelis kartus. Knyga, kurią norėjosi dar patausoti, ir lėtai skaityti jautrią istoriją.

Pasakojimas sukasi aplink trijų asmenų šeimą –  Aleksę ir Tomį, kurie vienas kitą  įsimylėję nuo mokyklos laikų ir jų keturiolikmetę dukrą Sisi.

Aleksė – darboholikė, kuri pati save pagauna galvojant, kad yra baisi motina, nes vos pagimdžiusi vėl grįžo į darbą. Namo Aleksė paprastai parsiranda vėlai, o jos santykiai su dukra paknkamai aštrūs. Tomis į viską žiūri ramiai, taikiai sprendžia problemas, todėl dukra jį dievina.

Sisi ir Aleksė nuolat griežia dantį viena ant kitos ir pykstasi, Aleksė nepalaiko dukros noro tapti žymia aktore, nes turi tam savų priežasčių. Kai motina pareiškia, kad Sisi šią vasarą nevažiuos į taip ilgai lauktą teatro stovyklą, mergina tiesiog pasiunta ir paskelbia motinai streiką.

Tačiau viskas keičiasi, kai ima aiškėti  didžioji Tomio paslaptis.  Jis serga. Diagnozė – vėlyva vėžio stadija ir, be viso kito, Tomio nenoras priimti betikslio gydymo. Jis dar nori įgyvendinti paskutinį norų sąrašą su šeima, nenori gulėti ligoninėse. Kad ir kaip Aleksė tam priešinasi, bando įkalbėti jį gydytis, jai nepavyksta. Tomis yra tvirtai apsisprendęs kartu su šeima praleisti gražias paskutines akimirkas ir paruošti žmoną ir dukrą savo išėjimui.

Labai jautri istorija, priverčianti susimąstyti, kaip svarbu saugoti tai, kas brangu ir yra visai šalia.“  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 − 9 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.