Bitės knygų klubas dalyvavo edukacijose

Bitės knygų klubas susitinka ne tik perskaitytų knygų aptarimui. Rugsėjo pradžioje klubo nariai leidosi į pažintinę kelionę Gabrielės Petkevičaitės-Bitės takais – aplankė Puziniškį ir Joniškėlį.

Gruodžio 10 d. knygų mylėtojai susitiko Panevėžio kraštotyros muziejuje, kur dalyvavo edukacinėje programoje „Saulėgrįžos ratu: Kalėdos“ ir susipažino su žiemos švenčių – Kūčių ir Kalėdų – tradicijomis ir Advento laikotarpiu, išbandė šventinės nakties burtus ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Gruodžio 13 d. Bitės knygų klubas aplankė Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje įsikūrusią ekspoziciją – „Būtybių tyrinėtojos kabinetą“, kur Emilijos – paslaptingos mokslininkės – tyrinėjimų erdvėje pristatomos 9 lietuvių mitinės būtybės ir vienas tariamai iš Islandijos parsivežtas radinys.

Paroda siekiama atskleisti mitologijos universalumą, padėti į savą paveldą ir tradicijas pažvelgti naujai. Eksponatai apie būtybes pasakoja netiesiogiai, tai – surinkti „įrodymai“, iki galo neatskleidžiantys, ar išties egzistuoja šios būtybės, ar tik tikėjimas jomis. Garsinėje instaliacijoje, lydinčioje ekspoziciją, lankytojas girdi visų šių eksponatų (atsi)radimo istorijas.

Virginijos Švedienės tekstas
Virginijos Švedienės ir Bitės knygų klubo narių nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 4 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.