LRT knygų klubas. Daniel Keyes. Gėlės Aldžernonui

LRT RADIJO tinklalaidė „LRT Knygų klubas“ kviečia įvairių profesijų ir pomėgių žmones dalintis savo įžvalgomis apie perskaitytą knygą.

Šios idėjos sumanytoja – LRT RADIJO laidos „Kultūros savaitė“ kūrėja Juta Liutkevičiūtė.

„Darbas man suteikia privilegiją skaityti knygas ir kalbėtis su žmonėmis, kurie tas knygas parašė, išvertė, redagavo, išleido. Bet yra knygų, kurias skaitau savo malonumui, kurias perskaičius nereikia rengti interviu, o aš vis tiek noriu apie jas su kažkuo pasikalbėti ir noriu tai daryti su žmonėmis, kurie nėra literatūros lauko profesionalai, kuriems literatūra nėra darbas. Tikriausiai Lietuvoje yra daugiau tokių kaip aš, kurie nori kalbėtis apie knygas, bet neturi su kuo arba neranda kur. Nesugalvojau geresnio būdo tuos žmones pasiekti, nei per LRT“, – apie „LRT Knygų klubo“ idėją pasakoja J. Liutkevičiūtė.

Sausio 6 d. laidoje buvo aptariamas JAV rašytojo, diplomuoto psichologo Danielio Keyeso romanas „Gėlės Aldžernonui“. Tai – neįprastai žemo intelekto žmogaus Čarlio Gordono istorija apie tai, kaip mokslinio eksperimento dėka jis tampa keliomis kalbomis laisvai kalbančiu genijumi. Regis, mokslininkams pavyksta milžiniškos svarbos atradimas. Tik kaip tai paveikia paties Čarlio gyvenimą?

Laidoje dalyvavo panevėžiečiai – menininkė Kristina Marmokaitė, gimnazistas Matas Atkočius ir verslininkė, Bitės knygų klubo vadovė dr. Jūratė Baltušnikienė.

Laidą galite klausyti čia
Nuotrauka iš LRT RADIJAS Facebook paskyros

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty − 6 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.