Bitės knygų klubas užbaigė septintąjį sezoną

Birželio 13-ąją vykusiame susitikime Bitės knygų klubas aptarė praėjusį sezoną ir planavo veiklas naujajam. Pasidalinta vis dar neišblėsusiais įspūdžiais po gegužės mėnesį įvykusios išvykos į Vilnių – labiausiai klubo nariams įsiminė ekskursija po Užupį su nuostabia gide Gabija bei paroda „Žygimanto Augusto gobelenai Vilniuje“.  

Pasidalinta skaitomų ir planuojamų vasarą skaityti knygų rekomendacijomis. Šį kartą klubas vasarai nesirinko konkrečios knygos, planuojama susitikus rugsėjo mėnesį pasikalbėti apie tai, ką kiekvienas klubo narys rinkosi asmeniškai ir kurios knygos paliko giliausią įspūdį.

Klubo vadovė dr. Jūratė Baltušnikienė paragino klubo narius teikti savo idėjas dėl klubo veiklos – skaitomų knygų pasirinkimo ar diskusijų principo. Klubo nariai svarstė, kad galbūt ateityje galėtų skaityti ir fantastinės literatūros kūrinių, daugiau dėmesio skirti lietuvių autorių knygoms.

Kaip visuomet, diskutuota apie kito sezono literatūrinę išvyką. Šį kartą veikiausiai bus renkamasi Kauno kryptis, planuojama aplankyti Maironio literatūros muziejų, Vaižganto memorialinį butą, pasivaikščioti su gidu po Kauną, daugiau sužinant apie šio miesto istoriją.

Klubas planuoja ne tik skaityti knygas, bet ir lankytis teatre – seniai svajojama pamatyti spektaklius „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“ ar „Sala, kurios nėra“. Teatro dvasia apskritai artima klubo veiklai – planuojama pakartoti ekskursiją į J. Miltinio dramos teatro užkulisius ir į legendinio režisieriaus memorialinį butą Algirdo gatvėje Panevėžyje. Klubo vadovė Jūratė taip pat pasiūlė kitame sezone perskaityti L. Tapino knygą „Medyje angelas verkia“ (pasakojimą apie bene iškiliausio lietuvių aktoriaus Broniaus Babkausko tragišką likimą).

Bitės knygų klubas taip pat tikisi aplankyti „Pragiedrulių“ sodybą ir sudalyvauti teatro ar pasakojimo edukacijoje. Nekantriai laukiama Stasio Eidrigevičiaus menų centro atidarymo, prieš apsilankant jame perskaičius „Meno klajūno eskizus“.

Bitės knygų klubas – lyg kokybės ženklo garantas ir knygos, kurias renkasi skaityti klubo nariai, kitiems literatūros mylėtojams tampa puikiomis rekomendacijomis. Todėl Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka planuoja parengti virtualią ir fizinę parodas, kuriose bus galima susipažinti su klubo skaitomais literatūros kūriniais.

Kviečiame ir jus tapti Bitės knygų klubo nariu jau naujajame – aštuntajame – sezone, kuris prasidės rugsėjo mėnesį. Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą mėnesio antradienį. Artimiausias klubo susitikimas vyks rugsėjo 12 d.  Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu virginija.svediene@pavb.lt  

Virginijos Švedienės tekstas ir nuotraukos

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 1 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.