Bitės knygų klubas skaito. Leonora Carrington. Klausymo ragelis

Vasario 13 d. vykusiame susitikime Bitės knygų klubas dalijosi įspūdžiais apie kultūros istoriko Aurimo Švedo knygą „Irena Veisaitė. Gyvenimas turėtų būti skaidrus“. Pasak klubo vadovės dr. Jūratės Baltušnikienės, ši knyga – tai gyvosios istorijos pasakojimas, apžvelgiantis keturias epochas ir per vieną asmenybę atskleidžiantis keturis Lietuvos istorijos laikmečius. Pasak Jūratės, jei reikėtų apibūdinti Ireną Veisaitę, pirmiausiai norėtųsi paminėti, jog tai sąžininga prieš save ir prieš kitus asmenybė, kuri asocijuosi  su pačios Irenos mėgstamiausiu personažu Don Kichotu.

Ritai šioje knygoje įdomiausias ir svarbiausias buvo literatūrinis, bendražmogiškas, istorinis kontekstas. Rūta teigia iš šios knygos daugiau sužinojusi ne tiek apie Ireną Veisaitę, kiek apie aplinką, kurioje ji gyveno. Pasak Rūtos, „Wikipedija tokia maža, siaura ir sausa, o iš šios knygos galima tiek daug sužinoti apie aprašomą laikmetį ir to laikmečio atstovus“. Daugumai skaičiusių knygą padarė įspūdį Irenos Veisaitės visuomeniškumas, gebėjimas „nutiesti tiltus“ tarp skirtingiausių asmenybių, atlaidumas kitiems ir tuo pačiu nustebino sudėtingas šios moters likimas.  

Knygoje „Irena Veisaitė. Gyvenimas turėtų būti skaidrus” taip pat pateikti profesorės Irenos Veisaitės tekstai, pasisakymai, laiškų ištraukos, kurie papildo, pagilina, padeda naujai interpretuoti pokalbiuose gimusią gyvąją istoriją.

Kitas Bitės knygų klubo susitikimas įvyks kovo 12 d. Jo metu bus diskutuojama apie Leonoros Carrington knygą „Klausymo ragelis”

Kviečiame ir jus tapti Bitės knygų klubo nariu! Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą mėnesio antradienį. Skaitymo entuziastai susitinka Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje (III a.) 17.15 val. Ateikite, net jei nesate perskaitę klubo pasirinktos knygos.

Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Virginijos Švedienės tekstas ir nuotrauka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

six − 2 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.