Bitės knygų klubas tyrinėjo porceliano magiją

Įsibėgėjant aštuntajam Bitės knygų klubo sezonui, skaitymo aistruolių susitikimai neapsiriboja vien bibliotekos erdvėmis.

Neretai literatūros kūrinys paskatina nukeliauti į jame aprašomą vietą, giliau pasinerti į tam tikrą meno sritį, sužadina žinių ir naujų patyrimų troškulį. Taip nutiko su Bitės knygų klubo ką tik perskaityta žymaus britų rašytojo ir žurnalisto Bruce‘o Chatwino knyga „Utzas“, kuri pasakoja apie Meiseno porceliano kolekcininką.

„Maža apimti, bet galinga ir paveiki savo turiniu“ – taip šią knygą apibūdina Bitės knygų klubo vadovė dr. Jūratė Baltušnikienė, prisipažindama, kad stiprus įspūdis ją paskatino nukeliauti į Meiseno porceliano manufaktūrą Vokietijoje, o po knygos aptarimo bibliotekoje kartu su klubu aplankyti vienintelę Lietuvoje Porceliano galeriją, įsikūrusią Stanionių kaime.

Knygos galia ją skaičiusius „užkrėtė“  porceliano liga ir paskatino pasidomėti daugiau nei du dešimtmečius kaupta kolekcija, eksponuojama visai šalia Panevėžio veikiančioje Porceliano galerijoje. „Kaip ir kiekvienas muziejus, taip ir Porceliano galerija, įgauna gyvybės, kai po ją vedžioja aistringas kolekcionierius. Pastatę ausis ir išplėtę akis klausėmės galerijos savininkės Irenos Puidokienės pasakojimų“ , – sako Bitės klubo nariai. Klube bruzdama ir kalbama, kad knygą „Utzas“ reikėtų skaityti dar kartą, o kai kas jau susirado namų aruoduose ar nusipirko porceliano puodelius. „Po ekskursijos jaučiamės labai pakylėti ir verti gerti kavą tik iš porcelianinio puodelio!“, sako klubo vadovė Jūratė.

Jei mėgstate skaityti ir leistis į smagias pažintines bei literatūrines keliones, kviečiame ir jus tapti Bitės knygų klubo nariu! Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą mėnesio antradienį. Skaitymo entuziastai susitinka Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje (III a.) 17.15 val.

Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Bitės knygų klubo narių atsiliepimai ir nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

sixteen − 9 =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.