Detektyvų mėgėjų klubas skaito. Charlotte Link. Lapių slėnis

Spalio 31 d. susitikę Detektyvų mėgėjų klubo nariai kalbėjosi apie vokiečių rašytojo, žurnalisto, savaitraščio „Der Spiegel“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo Dirko Kurbjuweito romaną „Baimė“.  Ši knyga buvo pasirinkta kaip ne visai tradicinis detektyvas, arba, tiksliau, socialinis detektyvas, nes temos, kurias knygoje gvildena autorius, paprastai būdingos kitokio žanro literatūrai. 

Per Tyfentalerių šeimos istoriją nagrinėjamos pamatinės šiuolaikinės visuomenės temos, tokios kaip smurtas, įstatymų galia, meilė artimui. Romane iškeliamas vienas svarbiausių klausimų: kiek toli galima žengti, stengiantis apsaugoti tau brangius žmones? 

Pasak žymaus Nyderlandų aktoriaus, rašytojo, humoristinės laidos kūrėjo Hermano Kocho, „baimė keičia mūsų moralės normas, priverčia pateisinti smurtą iš keršto ir taip mus padaro žmogžudystės bendrininkais”. 

 

Kitas Detektyvų mėgėjų klubas vyks lapkričio 28 d. 17.15 val. Menų skaitykloje. Lapkričio mėnesio skaitiniams klubas pasirinko Charlotte Link romaną „Lapių slėnis“.

 

Kviečiame visus besidominčius detektyvinio žanro literatūra jungtis į šį klubą, diskutuoti apie perskaitytas knygas, aptarti detektyvinių romanų ekranizacijas ar teatro pastatymus, o ateityje galbūt netgi spręsti detektyvinius galvosūkius, dalyvauti protmūšiuose ar dalyvauti edukacinėje išvykoje, praskleidžiant laiko skraistę bei sugretinant praeitį ir dabartį.

Daugiau informacijos suteiks klubo moderatorė Virginija el. paštu virginija.svediene@pavb.lt, tel. +37061066760.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five + fourteen =

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.